Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

PERSBERICHT

  • Crusader50

    ALLSTARBOWL 2005 IN AMSTERDAM

    Op zondag 27 november a.s. strijden de beste American football spelers van Nederland om de AllStarBowl 2005. Tijdens deze eerste editie van het evenement pakt de organisatie groot uit met wedstrijden in vijf leeftijdscategorieën. Het fenomeen is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en traditioneel worden de spelers ingedeeld in een Team Noord en Team Zuid. Het toneel voor deze titanenstrijd is het hoofdveld van landskampioen Amsterdam Crusaders op Sportpark Sloten.

    Voor de eerste keer in de geschiedenis van het American Football in Nederland wordt er een AllStarBowl georganiseerd. De dag begint om 09:00 uur met de wedstrijd tussen de allerkleinsten, de zogenaamde Peewees (8 ? 12 jaar). Vervolgens zijn de Cubs(12-14 jaar), Cadets(14-16 jaar) en Juniors(16-19 jaar) aan de beurt. Om 14:00 uur is de kick-off van de wedstrijd voor Senioren in volledige bepakking met helm en schouderbescherming. Dit in tegenstelling tot de jongeren tot 16 jaar. Zij spelen flag football, de niet-contact variant van de populaire sport uit Amerika.

    De organisatie is in handen van de Amsterdammer Rene Barens. ?Het idee voor een AllStarBowl leefde al langer bij verschillende coaches die regelmatig op ons Nationaal Football Forum ideeën uitwisselen. Na het succes van de jaarlijkse terugkerende KwakoeBowl tijdens het gelijknamige Amsterdamse culturele festival en de National Kick-off Party als seizoensopener is dit evenement een logisch vervolg?: aldus een enthousiaste Barens.

    De selecties komen voorafgaand aan de wedstrijd bijeen voor een aantal trainingen en om de tactiek door te nemen. Deze trainingen, voor zowel team Noord als Zuid vinden plaats op een centrale locatie, het trainingscomplex van de Utrecht Dominators. Hierdoor leren de spelers van beide teams elkaar beter kennen want fair play en het uitwisselen van kennis en ervaringen staat tijdens deze vriendschappelijke ontmoeting voorop.

    ?De keuze voor Amsterdam als locatie voor de eerste AllstarBowl ligt voor de hand.? zegt Rene Barens in een reactie: ?volgend seizoen spelen de Crusaders als oudste en meest succesvolle vereniging in Nederland weer op Europees niveau. De AllstarBowl geeft de CRU de mogelijkheid een groot festijn te organiseren als opmaat voor internationale thuiswedstrijden?.

    Muziek rondom het veld, live commentaar bij alle wedstrijden en het gemêleerde publiek zullen deze dag tot een kleurrijke, onvergetelijke ervaring maken.

    Bij deze wil de organisatie, die uit enthousiaste vrijwilligers bestaat, u dan ook van harte uitnodigen op het veld van de Amsterdam Crusaders te Sportpark Sloten in Amsterdam om getuige te zijn van deze historische dag.

  • Marco

    “Hoogste niveau” ?

    Het Nederlands American Football staat op een bedenkelijk niveau als je vergelijkt met de landen om ons heen. Ik heb zelf in Engeland en Finland gespeeld (long time ago) en volg de nederlandse competitie een beetje. Maar de wedstrijden zijn echt niet om aan te zien of om trots op te zijn.

    Ondanks dat ik in Sloten woon zal ik dus zeker geen moeite doen om zondag te komen kijken.

  • Crusader50

    Jammer…..

    voor JOU!

    Het niveau stijgt en negatief doen heeft geen zin….